مجلس و فناوری|«تقویت رابطه دانشگاه و تولید» حلقه مفقوده رشد جهشی زیست‌بوم نوآوری است

مجلس و فناوری|«تقویت رابطه دانشگاه و تولید» حلقه مفقوده رشد جهشی زیست‌بوم نوآوری است


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 88704
یک نماینده مجلس تقویت هرچه بیشتر ارتباط میان دانشگاه، صنعت و بازار را حلقه مفقوده رشد جهشی صنایع نرم و خلاق و اقتصاد دانش‌بنیان توصیف کرد.

 جلیل رحیمی جهان آبادی نماینده مردم در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تربت جام، تایباد، باخرز و صالح‌آباد در این‌باره گفت: یکی از راهبردی‌ترین مسائل در مورد شرکت‌های خلاق، دانش‌بنیان و نوآور این است که ضریب نفوذ این شرکت‌ها در محیط‌های آکادمیک افزایش یابد و دانشجویان آینده خود را در قالب این شرکت‌ها و شرکت‌های خلاق پیگیری کنند.

در اتحادیه اروپا کشور پرتقال یک تجربه موفق در این زمینه دارد. این کشور از طریق آسیب‌شناسی و ارائه راه‌حل‌های مبتکرانه و درآمدزایی برای طبقه دانشجو موفق شد تا ضریب نفوذ زیست‌بوم نوآوری در محیط‌های دانشگاهی را به مقدار زیادی افزایش دهد.

 

وی افزود: شاید یکی از اصلی‌ترین حلقه‌های مفقوده در زیست‌بوم نوآوری و خلاقیت کشور، ارتباط ضعیف دانشگاه، بازار، صنعت و سایر بخش‌های اقتصادی کشور باشد. دانشگاه در هر کشوری محل تولید ایده، ابتکار، خلاقیت و محصولات ابتکاری و نوآورانه است. بدیهی است که همه صنایع و بخش‌های ما از خودروسازی گرفته تا تولید نرم‌افزار، کشاروزی، خدمات و سایر حوزه‌ها باید اتصالی قوی و دائمی به این منبع الهام بخش فکر و ایده داشته باشند.

 

رحیمی جهان آبادی ضمن تبیین زوایای مختلف ارتباط‌گیری میان بخش‌های مختلف تولیدی و اقتصادی با نهاد دانشگاه و صنایع نرم و خلاق و اکوسیستم دانش‌بنیان کشور، بیان کرد: استارتاپ دانشجویی باید بتواند تجربه‌ای دست اول در ارتباط مستقیم با بازار و صنعت داشته باشد. در این بین، 2 آسیب مشهود است، هم دروس آکادمیک و محیط دانشگاهی ما تئوری محور است و کمتر به سمت عملگرایی و اقتصاد خلاق و دانش‌بنیان رفته است، هم دستگاه‌های اجرایی مختلف، هنوز به اهمیت تقویت ارتباط با دانشگاه و این زیست‌بوم پی نبرده‌اند.

 

 

نماینده تربت جام و تایباد، گفت: در حوزه انتخابیه ما پتانسیل‌های کشاورزی بالایی وجود دارد، اما کشاورز بر اساس تجربیات سنتی خود عمل می‌کند. مرکز اجرایی دولت نیز کار خود را انجام می‌دهد و یک دانشکده کشاورزی نیز هست که مسیر خود را طی می‌کند، این آسیب را می‌توان به بخش عمده‌ای از سیستم دانشگاهی کشور تعمیم داد. بدون شک مجلس آماده است تا برای تقویت ارتباط میان استارتاپ‌های دانشجویی و بخش صنعت و بازار در کنار معاونت علمی، فناوری و  اقتصاد دانش بنیان ریاست‌جمهوری قرار گیرد. هم‌افزایی بیشتر می‌تواند در این زمینه بر دامنه و عمق تلاش‌ها و تاثیر آن بیافزاید.

 

مرکز ارتباطات و اطلاع‌ رسانی معاونت علمی، فناوری و  اقتصاد دانش بنیان ریاست‌جمهوری

 

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
مجلس و فناوری| شرکت‌های خلاق باید در متن هر راهبرد اقتصادی توسعه‌گرا حضور داشته باشند
مجلس و فناوری| شرکت‌های خلاق باید در متن هر راهبرد اقتصادی توسعه‌گرا حضور داشته باشند
00/08/25 - 16:18
مرحله دوم حیات زیست‌بوم نوآوری صنعت نفت و گاز
مرحله دوم حیات زیست‌بوم نوآوری صنعت نفت و گاز
99/08/12 - 09:12
رویکردها و اقدامات تجاری‌سازی فناوری
رویکردها و اقدامات تجاری‌سازی فناوری
94/11/06 - 11:14
بیشتر بخوانیم